Μετά τον παρθενικό της προσωπικό δίσκο, η Φωτεινή Βελεσιώτου μοιράζεται το πρώτο της live album από την περυσινή συναυλία της στην Τεχνόπολη.

«Τα Διαλεγμένα», η μαγευτική συναυλία που έδωσε η Φωτεινή Βελεσιώτου το Σεπτέμβριο του 2015 στην Τεχνόπολη ηχογραφήθηκε και κυκλοφορεί σε ένα μοναδικό διπλό δίσκο.

Τα άστρα δεν έχουν ηλικία. Στέκουν ψηλά στον ουρανό και ως αυτόφωτα που είναι, εκπέμπουν αβίαστα τη λάμψη τους σε ολόκληρο το σύμπαν. Το ίδιο συμβαίνει με τη Φωτεινή Βελεσιώτου, μία ερμηνεύτρια που δε χρειάζεται το φως κανενός για να λάμψει στα δικά σου τα μάτια. Αρκεί μόνο να την ακούσεις και τότε θα καταλάβεις το βάθος της ψυχής της, τότε η απερίγραπτα αισθαντική χροιά της θα προκαλέσει την ανάταση και της δικής σου ψυχής.

Δωρική και απίστευτα σεμνή, η Φωτεινή Βελεσιώτου διανύει μία συνειδητά επιλεγμένη πορεία στη μουσική, με μόνο πλοηγό τα αληθινά τραγούδια. Υπομένοντας στωικά δεν κυνήγησε ποτέ τη «μεγάλη καριέρα».

Ξετύλιξε σιγά – σιγά το μίτο της και όσοι βρήκαν την άκρη του κατέληξαν στις ερμηνείες της με αποκορύφωμα την επιτυχημένη συναυλία στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ένα από τα πρώτα βράδια του προηγούμενου Σεπτεμβρίου.

Μολονότι το εκτόπισμά της επαρκεί για να στηρίξει ένα πρόγραμμα, η Φωτεινή Βελεσιώτου συνοδεύτηκε στη σκηνή από πλήθος καλλιτεχνών και τραγουδοποιών με τους οποίους έχει συνεργαστεί και τους συνδέει φιλία: Ευγένιος Δερμιτάσογλου, Παντελής Θαλασσινός, Λιζέτα Καλημέρη, Μίνως Μάτσας, Μανώλης Μητσιάς, Γιώτα Νέγκα και Μίλτος Πασχαλίδης.

Κι ύστερα «μίλησαν» τα τραγούδια. Τραγούδια γνήσια, με συναισθήματα, με βαριά ιστορία.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου ερμήνευσε τραγούδια από το νέο δίσκο της «Είδα Του Τρελού Τα Κλάματα» σε συνθέσεις Μίνου Μάτσα και στίχους Ελένης Φωτάκη, αλλά και προηγούμενος προσωπικές κυκλοφορίες της που έχουν αγγίξει όπως τα «Διόδια», οι «Μέλισσες» και «Το Βαλς Του Απρίλη».

Θέση είχαν βεβαίως και τα τραγούδια των ιδιαίτερων προσκεκλημένων, όπως το «Ποτέ» και «Το Μυστικό».

Κι όχι μόνο αυτά. Το μουσικό ψηφιδωτό συμπληρώθηκε από αγαπημένα και αξέχαστα τραγούδια που αποτελούν αναγκαίο εφόδιο εδώ και δεκαετίες. Η Φωτεινή Βελεσιώτου ανήκει στις ελάχιστες φωνές που μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά κάτω από τις συνταρακτικές ερμηνείες της Χατζιδάκι, Τσιτσάνη, Λοΐζο, Μούτση, Κουγιουμτζή, Πάνου, Μπιθικώτση μέχρι Άσιμο, «Μπαγιαντέρα» και Μπακιρτζή και φυσικά έως την Μπέλλου.

Το διπλό live album της Φωτεινής Βελεσιώτου με γενικό τίτλο «Τα Διαλεγμένα» κυκλοφορεί από τη Minos EMI / Universal.

Οι τίτλοι των τραγουδιών

CD 1

 1. Διόδια – με Λιζέτα Καλημέρη
 2. Στάχτη
 3. Η Κική Που Λησμονάς
 4. Το Μυστικό – με Λιζέτα Καλημέρη
 5. Παραβάτες – με Λιζέτα Καλημέρη
 6. Παραμύθια
 7. Υπάρχει Κι Άλλος Τρόπος – με Ευγένιο Δερμιτάσογλου
 8. Γυάλινη Χαρά
 9. Το Βαλς Του Απρίλη
 10. Τι Ξέρεις Για Τα Όνειρα
 11. Ο Ακροβάτης – με Μίλτο Πασχαλίδη
 12. Στα Είπα Όλα – με Μίλτο Πασχαλίδη
 13. Γιουσουρούμ
 14. Μην Κλαις
 15. Περαστικός Κι Αμίλητος
 16. Ούτε Μέση Ούτε Άκρη – με Παντελή Θαλασσινό

CD 2

 1. Για Κοίτα Ποιον Περίμενα
 2. Είδα Του Τρελού Τα Κλάματα
 3. Ποτέ – με Μανώλη Μητσιά
 4. Δε Λες Κουβέντα – με Μανώλη Μητσιά
 5. Έχω Έναν Καφενέ
 6. Ζεϊμπέκικο
 7. Κάθε Στιγμή Η Σκέψη Μου
 8. Όταν Σημάνει Η Ώρα (Σαν Ένα Αστέρι) – με Γιώτα Νέγκα
 9. Με Σένα Πλάι Μου
 10. Μέλισσες
 11. Σαν Απόκληρος Γυρίζω
 12. Είμ’ Αητός Χωρίς Φτερά
 13. Ζούσα Μοναχός Χωρίς Αγάπη – με όλους τους καλεσμένους
 14. Θα Με Δικάσει

CD 1

CD 2

Tην Πέμπτη 14 Ιουλίου η Φωτεινή Βελεσιώτου θα πραγματοποιήσει μία μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη με τίτλο «Δι’ Ασήμαντον Αφορμήν» που θα φέρει στον ίδιο χώρο σύγχρονες και παραδοσιακές μουσικές από τις όχθες της Μεσογείου. Συνταξιδιώτες της θα είναι ο Ψαραντώνης, ο Θανάσης Γκαϊφυλλιάς, ο Αργύρης Μπακιρτζής και ο Haig Yazdjian.

Αφήστε το σχόλιό σας