Οι Stereo Soul είναι το μουσικό δίδυμο που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του talent show X Factor.

Η αλήθεια είναι ότι έως τώρα δεν ξέραμε μέχρι που μπορούν να φτάσουν. Μπορούμε όμως να πούμε ότι αυτά τα αγόρια, ο Παναγιώτης κι ο Bradley, ήταν η εξαίρεση που όλοι περιμέναμε. Μετρώντας 4ις outstanding εμφανίσεις στο stage του X Factor, νιώθουν πανέτοιμοι για τη συνέχεια για να δείξουν στο κοινό τους ότι δεν επαναπαύονται στις «δάφνες» τους.

Πάμε να γνωρίσουμε τους Stereo Soul…

Συνέντευξη | Ηρώ Τζημίκα

Οι πορείες των δύο αγοριών ήταν εντελώς διαφορετικές έως τη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στις οντισιόν του παιχνιδιού. Ο Παναγιώτης σπούδαζε Μοριακή Βιολογία στην Αλεξανδρούπολη, ενώ ο Bradley είχε έρθει για δουλειά στην Ελλάδα μέσω μίας εταιρείας εξυπηρέτησης πελατών!

Ο Bradley κατάγεται από την Αγγλία. Όλη του τη ζωή θυμάται να τραγουδάει σε διάφορα projects, σε μπάντες, σε χορωδίες… Σπούδασε όμως παράλληλα κι έχει πτυχίο στις «μοντέρνες ευρωπαικές γλώσσες» από το πανεπιστήμιο του Durham. Μιλάει Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Αφότου τελείωσε, πήγε στην Αμερική κι έμεινε εκεί 4 χρόνια. Σπούδασε θέατρο στο «The Lee Strasberg Film Institute» της Νέας Υόρκης. Στη συνέχεια γύρισε στην Αγγλία κι έψαξε δουλειά πάνω στις γλώσσες και βρήκε μία στην Αθήνα! «Αυτή η δουλειά ήταν κάτι σαν εξυπηρέτηση πελατών σε μία εταιρεία. Ήρθα λοιπόν για 6 μήνες, έλα όμως που ερωτεύτηκα την Ελλάδα και αποφάσισα να μείνω… Τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία».

Ο Παναγιώτης Πάλλης είναι από την Αθήνα. Το πατρικό του είναι στην περιοχή των Αμπελοκήπων, αλλά τα παιδικά κι εφηβικά του χρόνια τα πέρασε στην Παλλήνη. «Ήμουν πολύ μελετηρό παιδί από μικρός και πολύ αποφασισμένος να πάω καλά στη ζωή μου και στο ακαδημαϊκό κομμάτι. Αυτό όμως δεν με εμπόδισε να είμαι μέσα σε όλα. Είχα και παράλληλα τη μουσική που τόσο αγαπούσα, είχα τους φίλους μου και αθλούμουν. Έπαιζα πολλά χρόνια βόλεϊ. Τα φοιτητικά μου χρόνια έως τώρα ήταν υπέροχα, γνώρισα εξαιρετικούς ανθρώπους και σε κάποια θέματα θωρακίστηκα. Η μεγάλη μου αγάπη για τη μουσική όμως με κέρδισε στην πορεία κι ένα πρόβλημα υγείας που είχα, με έκανε να δω τα πράγματα πιο αυθόρμητα και να ακολουθώ την καρδιά μου περισσότερο. Γι’ αυτό τώρα που η μουσική μιλάει μέσα μου, την ακολουθώ». 

Στις οντισιόν ο Bradley είχε ακούσει τον Παναγιώτη να τραγουδάει, ενώ ο Παναγιώτης δεν πρόλαβε να μείνει να τον ακούσει, μιας κι είχε να διανύσει το δρόμο της επιστροφής προς το σπίτι του. Στο bootcamp όμως τα δωμάτιά τους ήταν δίπλα κι έτσι άρχισαν να κάνουν περισσότερη παρέα. Παναγιώτης: «Είχαμε συμπαθήσει πολύ ο ένας τον άλλον κι είχαμε καταλάβει ότι βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος από την πρώτη στιγμή ως φωνές».

Αν περνούσαν ως σολίστ στο παιχνίδι, θεωρούν ότι θα έβγαζαν και πάλι το 100% της δυναμικής τους, αλλά δεν θα ήταν το ίδιο. Bradley: «Θα ήταν πολύ διαφορετικό το να είμαστε μόνοι. Τώρα πια βγαίνει μία μοναδικότητα στην ατμόσφαιρα!»

«Θα θέλαμε και μετά το παιχνίδι να παραμείνουμε Stereo Soul. Νομίζουμε ότι η Ελλάδα μας γνώρισε τώρα κι αν βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι ώστε να μας βοηθήσουν, νομίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε κι έχουμε πολλά να προσφέρουμε σε αυτό τον χώρο» τονίζει ο Παναγιώτης.

Πλέον έχουν αποκτήσει ένα κοινό που τους στηρίζει κι η κινητικότητα γύρω από αυτούς είναι μεγάλη. Παναγιώτης:«Μας στέλνουν αρκετά μηνύματα λέγοντας μας ότι η μουσική κι οι φωνές μας τους αγγίζουν κι ότι συνδέουν καταστάσεις που έχουν ζήσει στη δική τους ζωή. Ανοίγουν την ψυχή τους σε εμάς χωρίς να μας γνωρίζουν κι αυτό μας τιμάει. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα βρισκόμουν σε μία τόσο όμορφη κατάσταση».

Όσον αφορά το καλύτερο μήνυμα που έχουν λάβει έως τώρα… Παναγιώτης: «Τις προάλλες μου έστειλε ένα παλικάρι από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ξενυχτούσε για την εξεταστική του. Να ξέρεις, μου λέει, ότι η μουσική σας μου κρατάει συντροφιά στα ξενύχτια που ρίχνω τώρα και με κινητοποιεί στο να συνεχίσω τη προσπάθειά μου και να πάρω το πτυχίο μου».

Αν κι η πορεία τους στο παιχνίδι είναι μικρή στην ερώτηση για το πιο live τους ξεχωρίζουν, μου απαντούν… Bradley: «Νομίζω θα πω το «All of Me» γιατί ήμασταν πιο χαλαροί και πιστεύω ότι με τον τρόπο που το είπαμε ίσως καθόρισε και το στυλ μας». Παναγιώτης: «Και τα τρία ήταν φανταστικά, αλλά αυτό που ξεχωρίζω είναι το πρώτο, «Writtings on the Wall» γιατί είναι αυτό που μας σύστησε στον κόσμο!»

Μία αστεία στιγμή που μου σημειώνουν έως τώρα είναι όταν βρέθηκαν στην πρόβα για το medley του 4ου live show κι η καθηγήτρια της φωνητικής τους, Ελενα Πατρόκλου, έκανε baby-sitting σε ένα μικρό σκυλάκι. Αυτό τριγυρνούσε ελεύθερο και κάποια στιγμή καθώς σηκώνετε η Χριστίνα Ζαντή, έτρεξε βιαστικά να βγει προς τα έξω και καταλάθος το πάτησε!

Η πορεία τους στο διαγωνισμό τους έμαθε πολλά πράγματα και τους έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστούν με πολλά και γνωστά άτομα του χώρου. «Πιστεύουμε ότι έχουμε πάρει πολλά και φυσικά όσο συνεχίσουμε θα μάθουμε ακόμα περισσότερα. Όλοι είναι εξαιρετικοί και τους ευχαριστούμε που μας κάνουν να νιώθουμε τόσο άνετα. Γιατί για να βγει όλο αυτό προς τα έξω, δουλεύουν δεκάδες άνθρωποι από πίσω».

Οι μουσικές επιρροές τους είναι διάφορες. Bradley: «Εγώ θα ακούσω από gospel, jazz μέχρι soul. Μου αρέσουν καλλιτέχνες όπως ο Dony Hathaway κι ο Smoke Norful. Από τους πιο γνωστούς θα σου πω τους Boyz 2 Men, τον Stevie Wonder, αλλά και την Mariah Carey!» Παναγιώτης: «Μεγάλωσα με φωνές όπως η Whitney Houston, η Barbra Streisand, η Laura Fabian κι η Celine Dion. Από άντρες κι αυτός που είχε την μεγαλύτερη επιρροή σε εμένα, νομίζω είναι ο George Michael. Αγαπώ και τους Έλληνες αλλά είμαι πιο επιλεκτικός στο τι θα ακούσω»

Μερικά χαρακτηριστικά του Bradley: «Θα με έλεγα αποφασιστικό κι αισιόδοξο. Επίσης έχω ένα κακό συνήθειο να αργώ!» (γέλια)

Μερικά χαρακτηριστικά του Παναγιώτη: «Ώρες, ώρες γίνομαι υπερ-αναλυτικός και καταλήγω να εξοντώνομαι. Ίσως φταίει που είμαι Κριός! (γέλια) Μπορώ να σου πω ότι είμαι και αναβλητικός με τις υποχρεώσεις. Επίσης είμαι ευγενής! 

Για το μετέπειτα και το τι να περιμένουμε από τους Stereo Soul κι οι δύο μου είπαν το ίδιο ακριβώς πράγμα. Να συνεχίσουν να κάνουν μουσική, να τραγουδούν και να κάνουν ευτυχισμένους τους άλλους ανθρώπους.

Καλή επιτυχία παιδιά!

 

Αφήστε το σχόλιό σας