Ο Πιλάτος Κουνατίδης είναι η ήρεμη δύναμη του X Factor. Ξεκίνησε δειλά στην αρχή και με αρκετή ανασφάλεια, αλλά η παραμονή του στο παιχνίδι τον έχει πεισμώσει και θέλει να τα καταφέρει έως το τέλος!

Όπως όλα δείχνουν, ο Πιλάτος με τη στάση που κρατάει αλλά και με την ευγενική του φυσιογνωμία, έχει πάρει τον κόσμο με το μέρος του και ξέρει ότι η δύναμη του κοινού είναι μεγάλη. Τον έχει στηρίζει από την πρώτη στιγμή κι ανεξάρτητα το τι θα γίνει στο παιχνίδι, το μετά φαίνεται ήδη προδιαγεγραμμένο…

Πάμε να μάθουμε περισσότερα για τον Πιλάτο.

Συνέντευξη: Ηρώ Τζημίκα

Ο Πιλάτος κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Μεγάλωσε στον Εύοσμο και έχει να θυμάται τις ωραιότερες αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια. Έχει τρία αδέρφια και με την οικογένειά του είναι πολύ δεμένοι και στηρίζουν ο ένας τον άλλον. «Θυμάμαι έντονα τις σκανδαλιές που έκανα μικρός με τις παρέες μου. Είχα έντονα παιδικά χρόνια και είμαι πολύ χαρούμενος που έζησα τόσο όμορφα». 

Επίσης υπήρξε μέλος της εθνικής ομάδας άρσης βαρών και χρόνια έκανε πρωταθλητισμό. «Πρέπει να δοθεί στον αθλητισμό το απαραίτητο «βάρος» στη χώρα μας. Πράγμα το οποίο δεν γίνεται και δεν στηρίζονται οι νέοι αθλητές. Εγώ μέσα από αυτό έγινα «άνθρωπος» κι έμαθα σεβασμό σε όλους τομείς πρώτα από όλα».

Όσον αφορά το X Factor… Παρότι είναι σε μια ηλικία που θα μπορούσε να πάει σε κάποιο παλαιότερο show, μου απαντά: «Πάντα είχα ένα φόβο κι ένα άγχος γι’αυτά τα παιχνίδια. Δεν ήξερα πώς είναι. Πίστευα ότι χρειάζεται αυτό που λέμε «πακέτο» για να πας σε κάτι τέτοιο. Όχι μόνο τη φωνή, αλλά και την εμφάνιση. Όμως όταν είδα ότι έρχεται ξανά το X Factor σε ένα τόσο μεγάλο κανάλι, τότε το σκέφτηκα. Δήλωσε συμμετοχή για μένα ένας καλός φίλος μου και μου είχε πει χαρακτηριστικά για να με πείσει, ότι αν δεν πάω, μη τυχόν και του ξαναμιλήσω!» (γέλια)

Έτσι δήλωσε συμμετοχή! Δεν πίστευε ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο αλλά με το πείσμα του και την αισιοδοξία του, τα κατάφερε! «Δεν το πίστευα είναι η αλήθεια. Νομίζω κανείς άλλωστε δεν μπορεί να φανταστεί την πορεία του. Ο κόσμος όμως με στήριξε και με αγάπησε τόσο, που δεν μπορώ να πω κάτι άλλο γι αυτή τη μεγάλη βοήθεια. Τους αγαπώ και τους ευχαριστώ όλους». 

«Το X Factor είναι ένα τεράστιο σχολείο. Όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους τους συμπαίκτες μου. Για να έρθεις εδώ, δεν θέλεις μόνο να δείξεις αυτά που ξέρεις, αλλά θέλεις να μάθεις κιόλας δίπλα σε καταξιωμένους ανθρώπους. Επίσης, μπαίνεις στη διαδικασία να χειριστείς καταστάσεις που ούτε καν πίστευες ότι θα υπάρξουν στη ζωή σου. Το πιο απλό παράδειγμα που μπορώ να σου πω είναι τα social media κι όλη αυτή η τρέλα γύρω από αυτό».

Από την μέντορα του, Πέγκυ Ζήνα, αυτό που έμαθε ένα μήνα στο πλευρό της είναι η πειθαρχία, ο σεβασμός προς τους μεγάλους καλλιτέχνες και τους στίχους που τραγουδάει πρέπει να τους καταλαβαίνει ακριβώς, έτσι ώστε να περνάει το συναίσθημα που χρειάζεται. «Νομίζω ότι έχω ανεβεί πολλά επίπεδα από πριν. Από την κατανόηση, μέχρι την ερμηνεία των τραγουδιών». 

Όσον αφορά την αναγνωρισημότητα κι αν πιστεύει ότι θα τον αλλάξει, μου επισημάνει: «Δεν πιστεύω κάτι τέτοιο. Ξέρω τον εαυτό μου και το τελευταίο πράγμα που θα έκανα, θα ήταν να αλλάξω τώρα ως άνθρωπος. Αυτό που πιστεύω ότι θα αλλάξει πάνω μου, είναι το στυλ μου κι η εμφάνισή μου. Θα προσέχω δηλαδή περισσότερο τον εαυτό μου και την εικόνα μου».

«Πιστεύω ότι πολύς κόσμος ταυτίστηκε με αυτό που βγάζω όταν ανεβαίνω στη σκηνή, γι’αυτό και μου έδειξε τόση αγάπη. Η θετική ενέργεια είναι για μένα το παν. Υπάρχουν και «κακά» σχόλια, δεν θα στο κρύψω, αλλά σεβαστή η γνώμη όλων κι αν διαβάσω κάτι που λέει να διορθώσω οτιδήποτε δεν θα το παραμελήσω. Όλα σου προσφέρουν κάτι μικρό». 

Είναι αρκετά αισιόδοξος και θέλει να κάνει αυτό που έχει ονειρευτεί. Να ζει από το τραγούδι. Αφού τελειώσει το X Factor, αυτό που θέλει να πετύχει είναι να του ανοίξουν οι πόρτες για δουλειά και να μπορεί να ζει από αυτό και να συντηρεί την οικογένειά του αξιοπρεπώς. Δεν τον πειράζει αν δεν γίνει γνωστός, τον νοιάζει να κάνει καλά και τίμια τη δουλειά που επέλεξε να ακολουθήσει.

Τα τραγούδια που θα επιλέξει να πει, θέλει να είναι πάνω από όλα στο στυλ που υπηρετεί κι αυτό μου το επισημαίνει ως «λαική καψούρα». «Ότι έχει να κάνει κι απευθύνεται στην καψούρα και το τσιφτετέλι, νομίζω ότι με αντιπροσωπεύει πλήρως. Και φωνή και χαρακτήρα». 

Στα 25 του χρόνια φυσικά έχει καψουρευτεί πολύ κι είναι από τους παραδοσιακούς τύπους άντρα, που θεωρεί ότι οι άντρες είναι και θα πρέπει να είναι οι κυνηγοί!

Ελένη Βιτάλη και Πασχάλης Τερζής είναι δύο από τους αγαπημένους του τραγουδιστές.

Κλείνοντας μου δίνει το δικό του μήνυμα… «Ο κόσμος μπορεί να σε ανεβάσει στα ύψη κι από τα ύψη μπορεί να σε ρίξει και να σε κάνει ένα τίποτα. Στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, γι’αυτό ότι βάλουν στόχο οι νέοι να μην το παρατήσουν, ακόμα κι αν τα βρουν σκούρα. Κατάλαβα ότι στη ζωή θέλει το «καλό» θράσος για να πετύχεις και χωρίς αυτό δεν πας πουθενά». 

Αφήστε το σχόλιό σας