Ο Ανδρέας Λέοντας είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί του φετινού X-Factor. Τελικά τι πρέπει να έχει κάποιος για να κερδίσει τις εντυπώσεις, να πάρει τον κόσμο με το μέρος του, αλλά φυσικά να δώσει ότι λείπει από την ελληνική μουσική του σήμερα;

Πολλοί λένε ότι ο Ανδρέας τα έχει όλα αυτά! Πάμε όμως να τον γνωρίσουμε καλύτερα και φυσικά να μάθουμε πράγματα που δεν ξέρουμε γι’αυτόν.

Από την Ηρώ Τζημίκα

Ο Ανδρέας κατάγεται από την Κύπρο. Ήταν παιδί της αλάνας, της παρέας και της σκανδαλιάς. Με τη μουσική ασχολείται από τα 11 του χρόνια και ξεκίνησε παίζοντας κιθάρα. Δεν το είχε στο μυαλό του ποτέ ως κάτι σίγουρο μια κι ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής! Μία σκανδαλιά που θυμάται έντονα, είναι ότι είχε μανία με τα αεροβόλα… «Θυμάμαι πολύ έντονα την μανία που είχα με τα αεροβόλα. Το έπαιρνα και πυροβολούσα όλο τον κόσμο!» «Ήμουν κλειστός χαρακτήρας, αλλά αυτό δεν με εμπόδισε να γίνομαι σκανδαλιάρης».

Έχει μία αδερφή, αλλά κι έναν αδερφό μικρότερο του κατά 18 χρόνια!

Τις τελευταίες βδομάδες που μένει στο ξενοδοχείο, λόγω του παιχνιδιού, έχει πολλά όμορφα πράγματα να θυμάται από την πρώτη κιόλας στιγμή. Η παρέα κι οι τρέλες τις πρωινές ώρες με τους συμπαίκτες του, είναι κάτι το οποίο τον γεμίζει και του δίνει δύναμη να συνεχίζει σε αυτήν την έντονα φορτισμένη περίοδο. Από τα αστεία περιστατικά που έχουν συμβεί, αυτό που μου σημειώνει είναι: «Είχαμε μαζευτεί όλοι σε ένα δωμάτιο και ξέρεις, αρχίσαμε να γελάμε, να φωνάζουμε. Πρέπει να ήταν 4 το πρωί. Ε, προφανώς και κάποια στιγμή έρχονται για να μας κάνουν την καθιερωμένη παρατήρηση. Μέσα σε 5 δεύτερα όλοι είχαν κρυφτεί από εδώ κι από εκεί. (γέλια) Κι έμεινα εγώ μόνος, να βγάλω το φίδι από την τρύπα καθώς άνοιξα την πόρτα» .

Το συναίσθημα του να βγαίνει στη σκηνή και να αντικρίζει τον κόσμο, είναι κάτι που δεν το αλλάζει με τίποτα και το άγχος που μπορεί να έχει φεύγει με τη μία. Αγαπάει πολύ τους fans του κι αυτή η ξαφνική άνοδος είναι κάτι που τον χαροποιεί ιδιαίτερα. Είναι πολύ αισιόδοξος για το μετά και πιστεύει ότι με τις σωστές κινήσεις θα καταφέρει να κάνει αυτό που πραγματικά αγαπάει κι έχει ονειρευτεί.

Δεν είχε δηλώσει παλαιότερα συμμετοχή σε κάποιο σόου γιατί δεν ένιωθε έτοιμος!

Όσον αφορά για το παρουσιαστικό του να είσαι ο «ωραίος» της παρέας κι αν παίζει ρόλο τονίζει… «Δεν θα σου πω ψέμματα, παίζει ρόλο η εμφάνιση! Και παίζει επίσης ρόλο κι η εικόνα που βγάζεις σε συνδυασμό με αυτό. Εννοείται, αλλά μετράει ο χαρακτήρας και το είδος που εκπροσωπεύει ο καθένας».

Ένα αρκετά μεγάλο κεφάλαιο θα λέγαμε, είναι κι οι γυναίκες. Σχετικά με αυτό μου εκμυστηρεύεται ότι δεν ήταν και πολύ φρόνιμος τα τελευταία χρόνια. «Θα σου πω την αλήθεια. Δεν είμαι των σχέσεων! Όταν όμως κάνω μία, θα είμαι εκεί, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω στραβή». Έχει κάνει δύο μεγάλες σχέσεις, άσχετα το νεαρό της ηλικίας του, κι όταν πει ότι τώρα είναι εκεί, σίγουρα αυτή η σχέση δεν θα διαρκέσει ένα μήνα ή δύο! Οπότε κορίτσια, ετοιμαστείτε!

Γράφει δικά του τραγούδια σε συνδυασμό με το πώς βιώνει μία περίοδο. Ανάλογα δηλαδή τις χαρές, τις λύπες, έναν χωρισμό, μία καινούργια σχέση.

Ένας στίχος που τον περιγράφει τώρα είναι το «Ένα μικρόφωνο κι εγώ, πάλι στο ίδιο σκηνικό»

Στα σχόλια που λένε ότι βγάζει λίγο το «ψώνιο» κι ότι έχει έναν «περίεργο» αέρα απαντάει: «Πιστεύω ότι όλοι έχουμε το καλό το ψώνιο πάνω μας. Δεν είναι όμως ότι εγώ δεν σου μιλάω κι ότι εγώ είμαι και κανένας άλλος. Δεν θα στο παίξω δήθεν. Για να δηλώσεις συμμετοχή σε ένα τέτοιο παιχνίδι, πιστεύεις και μόνος σου ότι έχεις κάτι. Όλοι το πιστεύουν αυτό για τον εαυτό τους έως ένα σημείο. Όμως πολλά λέγονται χωρίς να υπάρχουν βάσεις. Όταν κάποιος πάει να πετύχει, θα πέσουν όλοι να τον φάνε. Υπάρχει ζήλια στους ανθρώπους».

Όσον αφορά μερικά χαρακτηριστικά του. Είναι τελειομανής και με την καλή, αλλά και την κακή έννοια κι είναι πολύ καλός με τους γύρω του. Προτιμάει να «πεινάσει» αυτός, παρά ένας άλλος. Ξέρει επίσης ότι όταν κάνεις κάτι τέτοιο, κάποιοι πατάνε σε αυτό και σε εκμεταλλεύονται. Δεν μπορεί τα ψέμματα και την αλαζονεία. Θέλει με όσους συναναστρέφεται να πατάνε καλά τα πόδια τους στη Γη. Είναι λίγο «τεμπέλης» και θέλει τα απλά πράγματα. Προτιμάει από το να βγει έξω να διασκεδάσει, να κάτσει να δει μία ταινία ή να μαζευτεί με παρέα σε ένα σπίτι. Του αρέσουν τα ταξίδια και του αρέσει να γνωρίζει νέα μέρη με άλλες κουλτούρες.

Μία κακιά συνήθεια του από τότε που άρχισε να δουλεύει ως τραγουδιστής, είναι ότι άρχισε το τσιγάρο. Προσπαθεί όμως να το κόψει!

Έχει συνεργαστεί με διάφορους τραγουδιστές του χώρου, όπως ο Σταν, ο Χρήστος Μενιδιάτης, ο Γιάννης Βαρδής, ο Γιώργος Λιανός κ.α.

Κλείνοντας μου δίνει την δική του ευχή για τον κόσμο: «Θέλω ο κόσμος να πιστέψει σε εμένα. Θα τους βγάλω ασπροπρόσωπους ότι κι αν γίνει. Όποιος θέλει και πιστεύει στον εαυτό του, τα καταφέρνει. Πάνω από όλα μετράει να ζεις την κάθε στιγμή. Όλα τα άλλα έρχονται. Κυνηγήστε τα όνειρα σας και δεν θα χάσετε».

Εμείς με τη σειρά μας να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον Ανδρέα και να μείνει έτσι όπως είναι, γιατί η αναγνωρισιμότητα κι η φήμη είναι τα πιο «γλυκά» πράγματα κι αν δεν τα χειριστείς σωστά, πέφτεις στην παγίδα τους. Έτσι κι αλλιώς μετά το παιχνίδι θα ξεκινήσουν όλα!

 

Αφήστε το σχόλιό σας