Το Spotify, ανέλυσε πάνω από 120,000 playlists με την ονομασία “Guilty Pleasures” για να ανακαλύψει τα 10 πιο δημοφιλή κομμάτια τα οποία οι χρήστες απολαμβάνουν στα κρυφά. Επίσης αναλύθηκαν οι διαφορές στις προτιμήσεις των συγκεκριμένων playlists μεταξύ ανδρών και γυναικών, για να εντοπιστούν οι μεταξύ τους διαφορές αλλά και τα κομμάτια που εμφανίζονται πιο συχνά.

• Το Mambo No. 5 είναι το κομμάτι που έχει ακουστεί περισσότερο στις playlists “Guilty Pleasure”
• Αναλύθηκαν πάνω από 120,000 playlists με την ονομασία “Guilty Pleasure” από το Spotify
• Το Spotify ανακάλυψε διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών στα μουσικά τους ακούσματα

Το μυστικό αποκαλύφθηκε! Το Spotify, παρουσιάζει το κομμάτι που αποτελεί την πιο «ένοχη» απόλαυση για τους χρήστες του και δεν είναι άλλο από το “Mambo No. 5” του Lou Bega.

Την δεύτερη θέση καταλαμβάνει το “Wake Me Up Before You Go Go” των Wham! και ακολουθεί το “My Sharona” από τους The Knack.

Το Spotify, ανέλυσε πάνω από 120,000 playlists με την ονομασία “Guilty Pleasures” για να ανακαλύψει τα 10 πιο δημοφιλή κομμάτια τα οποία οι χρήστες απολαμβάνουν στα κρυφά.

Οι πιο «ένοχες» απολαύσεις

1. Mambo No. 5 – Lou Bega
2. Wake Me Up Before You Go Go – Wham!
3. My Sharona – The Knack
4. Don’t Stop Believin’ – Journey
5. Cotton Eye Joe – Rednex
6. You Spin Me Round (Like a Record) – Dead Or Alive
7. Who Let The Dogs Out – Baha Men
8. Never Gonna Give You Up – Rick Astley
9. U Can’t Touch This – MC Hammer
10. Call Me Maybe – Carly Rae Jepsen

Το Spotify, ανέλυσε επίσης τις playlists “Guilty Pleasure” ανδρών και γυναικών, για να εντοπίσει τις διαφορές μεταξύ τους και τα κομμάτια που εμφανίζονται πιο συχνά. Το “What Makes You Beautiful” των One Direction είναι πρώτο στις προτιμήσεις των γυναικών, ενώ στην πρώτη πεντάδα εμφανίζονται και κομμάτια από τις Spice Girls και τους Backstreet Boys.

Στις προτιμήσεις των ανδρών, την πρώτη θέση καταλαμβάνει το “Call Me Maybe” της Carly Rae Jepsen, ενώ ακολουθούν το “Toxic” της Britney Spear και το “Don’t Stop Believin” των Journey.

Οι πιο «ένοχες» μουσικές απολαύσεις των Γυναικών

1. What Makes You Beautiful – One Direction
2. Call Me Maybe – Carly Rae Jepsen
3. I Want It That Way – Backstreet Boys
4. Wannabe – Spice Girls
5. Wrecking Ball – Miley Cyrus

Οι πιο «ένοχες» μουσικές απολαύσεις των Ανδρών

1. Call Me Maybe – Carly Rae Jepsen
2. I Want It That Way – Backstreet Boys
3. Don’t Stop Believin’ – Journey
4. Toxic – Britney Spears
5. Wannabe – Spice Girls

Για να καταλάβουμε τι είναι αυτό που μας κάνει να αισθανόμαστε ένοχοι για τα κομμάτια των playlists “Guilty Pleasure”, το Spotify ζήτησε την άποψη του Jacob Jolij, Καθηγητή Γνωστικής Ψυχολογίας και Νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Χρόνινχεν στην Ολλανδία.

Ο Jolij εξηγεί ότι τα κομμάτια που απαιτούν ελάχιστη προσπάθεια από τον εγκέφαλο κατά την ακρόαση αποτελούν την τέλεια «ένοχη» απόλαυση και ότι αυτή η ενοχή επηρεάζεται εξίσου από τα τρέχοντα μουσικά πρότυπα και τί θεωρείται ότι είναι στη μόδα. Αντιθέτως, πιο σύνθετες μουσικές όπως η jazz ή η progressive rock απαιτούν περισσότερη προσπάθεια από το γνωστικό σύστημα και άρα είναι λιγότερο πιθανό να οριστούν ως ένοχες απολαύσεις.

Η Angela Watts, VP Global Communications του Spotify δήλωσε «Όταν μας ρωτάνε για τα μουσικά μας γούστα, κάνουμε συχνά το λάθος να σκεφτόμαστε και να απαντάμε με τα πιο κοινώς αποδεκτά, μοντέρνα ή ψαγμένα τραγούδια. Είναι ωραίο να διαπιστώνεις ότι έχουμε ακόμα χρόνο και διάθεση για λίγο κιτς στη ζωή μας».

Για όσους δεν είναι τόσο ανοικτοί ως προς τις προτιμήσεις τους και δε θέλουν να αποκαλύψουν τις μουσικές τους επιλογές, υπάρχει πάντα και η ιδιωτική λειτουργία του Spotify για να ακούνε ό,τι θέλουν χωρίς να φοβούνται τις κακές γλώσσες.

Αφήστε το σχόλιό σας